Şarkikaraağaç Belediyesi toplu sünnet merasimi

Şarkikaraağaç Belediyesi toplu sünnet merasimi dualarla yapıldı.
Şölende 40 çocuk sünnet ettirilerek erkekliğe ilk adımlarını atmış oldu.Şarkikaraağaç Çınaraltı Meydanında Mevlid-i Şerif ve duaların okunmasıyla başlayan program pilav ve helva ikramıyla devam etti.
Mehteran takımının kortej yürüyüşü ile Şarkikaraağaç Kültür Park sosyal tesislerine geçildi.Burada bir konuşma yapan Şarkikaraağaç Belediye Başkanı şu sözlere yer verdi. “Sayın Misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz.
Çocuklarımızın erkekliğe adım attıkları bu günde heyacanlarına ortak olmak için yavrularımızı yalnız bırakmayan siz değerli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum.Hoş geldiniz sefa geldiniz.İlçemizin Kültür mirası Helva bayramı kapsamında dinimizin emirlerinden olan Sünnet ibadetini yerine getirmek için geçtiğimiz haziran ayında çocuklarımızı sünnet ettirmiştik. Ağustos ayı itibariyle de Helva Bayramı ve Sünnet Şöleni olarak festival havasında kültürel mirasımıza sahip çıkmak adına etkinliklerimizi planlamış ve hazırlıklarımızı yapmıştık. Ne yazık ki 15 Temmuz gecesi Devlet içinde yapılanmış hain odakların devletimizin bekası, ülkemizin yükseliş ve refahına, milletin birlik ve beraberliğine kast ettikleri ihanet dolu darbe girişimi sonrasında ve her gün şehit verdiğimiz bu ortamda Geleneksel helva bayramını festival havasında sürmesini elbette bekleyemezdik. Bu nedenle  dinimizin emirlerinden birini yerine getirmek için sünnet merasimini gerçekleştirmekteyiz.Sünnet Merasim için bizlere destek olan başta devlet hastanemiz başhekimi, doktorları, müdür ve çalışanları olmak üzere kamu kuruluşlarına teşekkür ediyorum.Sözlerime son verirken Vatan toprağını savunmak için hain odaklar tarafından şehit düşürülen Askerimiz,Polisimiz ve 15 Temmuz gecesi yaşanan terör saldırılarında şehit düşen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Biz, bu dini vecibelerimizi yerine getirebiliyorsak bu şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesinde gerçekleştirebiliyoruz. Allah şehitlerimiz için okuttuğumuz Yasin-i şerifleri duaları dergahı izzetinde kabul eylesin.” Dedi.
 Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı’nın Konuşmasının ardından dualar yapıldı, Belediye tarafından sünnet kıyafetleri dağıtılan 40 çocuk, çeşitli animasyonlar ve palyaçolar eşliğinde eğlendi. Sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler ile protokol üyeleri tarafında altın dağıtıldı.

Oluşturma Tarihi: 11 Eylül 2016 Pazar