Belediye Başkanımız İsa Çarkacı Kanal32'nin konuğu oldu.

10 ay önce AK Parti'ye geçen Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, "ilçenin yeniden toparlanmaya ihtiyacı vardı. Bunun için de iktidar gücü gerekliydi. En azından 1.viteste harekete geçtik" dedi.
Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, Basın Kulübü'nün programında ilçeye yapılan hizmetleri anlattı. 10 ay önce BBP'den AK Parti'ye geçen Çarkacı, "ilçenin iktidara ihtiyacı vardı" dedi. Milletvekili Bilgiç'in izniyle AK Parti'ye geçtiğini belirten Çarıkçı, şöyle konuştu:

KENDİLERİNDEN HİÇ AYIRMADILAR

"Ben seçime Büyük Birlik Partisi'nden girerken o günkü şartlar öyleydi. Büyük Birlik'ten yola çıktık, halk da bize teveccüh gösterdik, görev verildi. Neden AK Parti? Açık yüreklilikle her zaman söyledim, benim ilçemden milletvekilim var. Partiye geçmeden bizi üvey evlat gibi görmediler. Hep AK Parti'nin belediye başkanı gibi gördüler. Ama olmak başka, görünür gibi olmak çok başka. Belli bir süreç geçtikten sonra bu iş olgunlaştı, sayın vekilimizin de sıcak bakmasıyla AK Parti'ye geçtik.

1.VİTESE GEÇTİK

AK Parti iktidar partisi. Şu anda kurumlarla diyaloğumuz daha iyi. Siyasi teşkilatlarımızla çok iyiyiz. İl ve ilçe teşkilamızla, milletvekilimizle diyaloglarımız çok iyi. İlçenin ciddi sıkıntıları vardı. Hepsinin destekleriyle Şarkikaraağaç şu an en azından 1.viteste yürüttük. Şarkikaraağaç'ın yeniden toparlanmasına ihtiyaç vardı. Bunu da iktidarın gücüyle görümek daha kolay olacaktı. Yoksa belediyemizin sıkıntıları çok yüksek. Şikayetçi olmak istemiyorum. Acınan belediye başkanlarımız Şarkikaraağaç Belediyesi'ni bir görseler artık acınmaya bile gerek kalmadığını görürler. Benim belediyenin borcu normal yolla ödenecek bir borç değil. Devletimizin çıkardığı borç yapılandırması yaptık. Birazcık rahatlattık. Benim dönemimde SSK, Maliye cari borçlarını ödüyoruz. Yapılandırma borçlarımızı ödüyoruz. İller Bankası borcu düzenli kesiliyor, ödeniyor.

BENDEN SONRAKİNE 1 LİRA BORÇ KALMAZ

Bizden sonra gelecek arkadaşlara bizim bıraktığımız 1 lira borç olmaz. Ama geriden gelen borç hiçbir zaman bitmez. Bütçenin 4-5 katı büyüklükte borç var. İller Bankası'nın borçlanma statüsünde bütçenin 'yüzde 60'ına kadar borçlanabilirsin' deniyor. 6 milyon bütçesi olan belediyenin 24-25 milyon TL borcu olmaz. Bazı yerlerde borçlanılmış ama karşılığında mutlaka bir şeyler var. Biz de karşılığında yapılan hiçbir şey yok. Kim gelirse gelsin ödeyemez. Devlet 'belediyelerin borçlarını sildik' derse öyle biter bizim borç. Ben 'enkaz' aldım filan demiyorum. Borcumuz bütçeyi 4-5'e katlıyor. Şarkikaraağaçlı hemşehrilerimiz anlayışlı davranıyor. Ne zaman ödeyeceksek kabul ediyorlar. Belediyemizin kredi limitesi arttı.

İKTİDAR GÜCÜ OLMADAN İLÇEYİ BİRYERE TAŞIYAMAZDIK

AK Parti'ye geçmekle doğru yaptım. Beni AK Parti ailesine kabul ettiler, teveccüh gösterdiler. Şarkikaraağaç'ın iktidara ihtiyacı vardı. İktidarın gücü olmadan Şarkikaraağaç'ı biryere taşımamız çok zor. AK Parti'ye geçmeden de AK Partili gibiydim. Hiç bizi dışlamadılar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde açık destek verdim. 2 kez genel seçim yaptık orada da açık destek verdim. Çünkü ilçemin vekili var. Kurumların sağladığı kolaylıklar oluyor. O da bize yetiyor. Başka belediyeler için normal olan hizmetler bizim için çok önemli. Konuşulacak hizmetler değil. Yol yapmak, kaldırım yapmak, asfalt dökmek bizim için büyük hizmet. Göreve geldiğimizde işçilerimiz maaş almıyordu. Çöp kamyonunmuzda mazot yoktu.

Belediye imkanlarımızla soğuk asfalt döktük. İlçemize bu yıl sıcak asfalt döküldü. Eski halini görseniz. Bir ilçeye yakışmıyor. Şarkikaraağaç halkı haklarını helal etsin. Ancak hakından geliniyor. Gelecek yıl bu vakitler Şarkikaraağaç'ta yol sorunu kalmayacak. Sayın Vekilimizin girişimleri sonucu ilçemize sıcak asfalt döküldü. Belediye olarak kasamızdan bir kuruş para çıkmadı. Taş döşeme ve soğuk asfalt işlemlerinde belediyenin imkanlarını kullandık. Sıcak asfalt bizim için ciddi bir maliyet olurdu. Biz bu yükün altından kalkamazdık. Aylık 50 Bin TL artırabilirsek mutlu oluyoruz."

Oluşturma Tarihi: 22 Aralık 2016 Perşembe