KURBAN BAYRAMI MESAJI

“Rabbimizin inanan kullarına en büyük ikramlarından olan bayramlardan birine daha kavuşmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Bizi Kurban Bayramı’na kavuşturan Rabbimize sonsuz şükürler olsun.
Sevgili Hemşehrilerim,
Küskünlerin barıştığı, kırgınlıkların sona erdiği, bir bayramı daha milletçe idrak ediyoruz. Mutlulukların paylaşıldıkça arttığı, hüzünlerin de paylaşıldıkça azaldığı gerçeğinden yola çıkarak, bayramda sevgi, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularını en üst noktaya çıkarmanın gayreti içerisinde olmalıyız. Kırgınlıklara son vermeli, öksüzü, yetimi, fakiri, yaşlıyı ve hastaları unutmayarak, maddi ve manevi desteklerimizi esirgememeliyiz.
İnsanlık alemi büyük bir imtihandan geçiyor. Koronavirüs tüm dünyada ocaklar yıkıyor, hayatı durduruyor. Virüsle mücadelede dünya ülkeleri büyük zorluklarla uğraşırken, hamdolsun ülkemiz süreci başarıyla yürütüyor. Şimdi; virüsün ilçemizi ve ülkemizi tamamen terk etmesi için bizlerin biraz daha gayret etmesi, rehavete kapılmadan kurallara riayet etmesi gerekiyor.
Bu yüzden maalesef Kurban Bayramını arzu ettiğimiz yakınlıkta kutlayamayacağız.
Tüm hemşehrilerimizin bayramda da salgın hakikatinin bilincinde hareket etmelerini rica ediyorum. Mezarlık ziyaretlerinde, kurban kesiminde ve dağıtımında, eş, dost ve akraba ziyaretlerinde lütfen maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına hassasiyetle uyalım. Bayram sonrasının hüzne dönüşmemesi için hepimiz bu kurallara dikkat edelim. Bu bayram gönülden kucaklaşalım.
Bu duygularla; Mübarek Kurban Bayramınızı, en kalbi duygularımla kutluyor; bayramın; Şarkikaraağaç’ımıza, ülkemiz, tüm İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını, temenni ediyorum. Yaşadığımız şu zor günlerden bir an önce, sağlıklı ve mutlu günlere dönmemiz için dualarımızın kabul olması dileğiyle Kurban Bayramımız Mübarek olsun.
İsa Çarkacı
Şarkikaraağaç Belediye Başkanı